Eşref Bitlis Suikasti


Eşref Bitlis Suikasti, Eşref Bitlis Suikast, Eşref Bitlis Suikasti video, eşref bitlis nasıl öldü, eşref bitlis ne zaman öldü, eşref bitlis nerelidir, eşref bitlis köstebek tv, eşref bitlis
Orgeneral Eşref Bitlis
Eşref Bitlis'ten Özal'a son mektup:Bitlis, mektubun ilk bölümünde ABD tarafından bölgede konuşlu Çekiç Güç'teki bazı komutanların terör örgütü PKK'ya yardım ettiğini ayrıntıları ile açıklıyor.

Bu iddiayı güçlendiren görüntü ve telsiz konuşmaları aktarılıyor.
ABD'li bazı komutanlarla, PKK lider kadrosunun yaptığı üç toplantıya ilişkin ayrıntılar veriliyor.
17 Aralık 1992'de Çekiç Güç'e bağlı Amerikan savaş uçakları, kendilerine bildirildiği halde Irak'ın Selahattin kentine gitmekte olan Bitlis'in helikopterine taciz uçuşu yapar ve helikopteri inişe
zorlarlar.

Bu nedenle ABD büyükelçiliği tarafından birkaç defa Hükümete şikayet edildiği iddia edildi.
Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür'e ifade veren dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.
Kaza olmadan önce görüştüğü Bitlis'e Brüksel'de yapılacak olan NATO toplantısına beraber gitmeyi teklif ettiği ancak Bitlis'in, 'Ben Diyarbakır'a gideceğim, Diyarbakır benim için daha önemli' diyerek geri çevirdiğini söylediği kaydedildi.
Bilirkişi raporlarıyla da doğruluğu tartışmalı hale gelen 'motorların buzlanması' iddiasının Güreş'in itiraflarıyla tamamen çürüdüğü ifade edildi.
Güreş'in, üretici firmanın "Uçak satmayız" tehdidi karşısında kazada uçak hatası ihtimalini araştırmadıklarını söylediği öğrenildi.
Eşref Bitlis 17 Ocak 1993'de henüz çözümlenmemiş bir şekilde uçağının düşmesi sonucu öldü.
Kaynaklar
wikipedia.org
haber7.com
Yeni Şafak
Köstebek Tv

1 yorum yapılmış...:

Demir dedi ki...

Eşref bitlis suikasti çok acıydı yazık oldu paşamıza

Yorum Gönder

Yorumlama Biçimi Olarak (ANONİM) Şıkkını İşaretleyin ve daha sonra (YAYINLA) butonuna basın..